top of page

Group

Public·248 members

Luksemburg Bosna i Hercegovina gledaj 16 novembar 2023

16. okt 2023. — ... Bosna i Hercegovina u prošlom kolu dobila Luksemburg u gostima rezultatom 0:2. ... Gledaj Racunalo.com na YouTubeu Poveznica se otvara u novom ...

Gdje gledati Zmajeve: Ovo je lista kanala koji će prenositi meč BiH - Luksemburg - ZenicablogFudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine nastavljaju u utorak na Bilinom polju (20. 45 sati), gdje će u 4. kolu ugostiti Luksemburg. Zmajevi su vezali dva gostujuća poraza od Slovačke (0:2) i Portugala (0:3), pa se pobjeda pred domaćim navijačima postavlja kao imperativ. Kao da su nam ambicije odavno ispuhale, čak i onda kada smo imali sjajne igrače. I sada, ovo što se desilo doima se kao nastavak. Šta se desilo? Desila se blamaža sa okusom gorčine. ‘Hrabro’ opravdanje za poraz Poraz od Luksemburga (0:2) na Bilinom polju u Zenici u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra naredne godine u Njemačkoj među navijačima fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine doživljen je kao najsramniji poraz u historiji nacionalnog tima. Ovakvu bruku i sramotu na terenu niko kome su „Zmajevi“ u srcu nije mogao zamisliti. Ništa manje nije bilo ni nakon utakmice sa izjavama selektora Faruka Hadžibegića da „ne možete pobijediti Formulu 1 sa Spačekom“. (sport uživo***) Bosna i Hercegovina U17 Andora 28. okt 2023. — — Luksemburg prijenos 20 juni 2023 Bosna i Hercegovina - Gledaj TV Uživo. Luksemburg, Slovačka,... Luksemburg - Nogomet, Europa POMOĆ: Vi ste... Ćiro je tražio da se čuje sa mnom, te mi rekao: ‘Veljko, sine, molim te, gledaj da mi nađeš mjesto kod Tita u Kući cvijeća’. Snašao sam se brzo i odgovorio mu da je on je besmrtan za sve nas i ako on ode da ćemo mi svi sa njim“, ispričao nam je tada Veljko Smajević, historičar iz Beograda, koji je priredio 30-ak izložbi fotografija o poznatim sportistima, muzičarima, žurnalistima i glumcima sa prostora Srbije i bivše Jugoslavije, kao i o nekim velikim sportskim događajima. Nakon teksta koji sam objavio u novinama, Ćiro mi je šapnuo na uho: „Sine, stvarno si me z… s ovim, ali nema veze“. Korak-dva se udaljio, nasmijao se i povišenim glasom rekao: „Vi novinari lažete. (GLEDAJ ONLINE@@@) Azerbejdžan U19 Bosna i 2. okt 2023. — (GLEDAJ ONLINE@@@) Azerbejdžan U19 Bosna i Hercegovina U19 prijenos 15 novembar 2023 2. okt 2023. — Azerbaijan: CBC Sport Belgium: Proximus ... Na kraju smo se izgrlili sa Spahom koji se izvinio za svoj postupak. Radi se o srčanom čovjeku koji je znao nekad neprimjereno reagovati prema ljudima, ali koji je bio nevjerovatan borac i lider. Selektor Safet Sušić ostavio je najveći trag sa reprezentacijom. Vjerovatno najbolji igrač svih vremena u Bosni i Hercegovini, dobar trener, ali čovjek koji je teško podnosio kritiku. E sad, da li su po selektoru Džeko, Pjanić, Tahirović i ostali reprezentativci „spačeci“, a Luksemburžani brzi poput Formule 1 ili je samo „hrabro“ pokušavao opravdati se za poraz? Imao sam sreću da kao novinar budem gost 2005. godine tadašnje ekipe West McLaren Mercedes na utrci za Veliku nagradu Evrope u njemačkom Nürburgringu, ali i da pratim fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine već 22 godine kao novinar (ranije sam kao navijač gledao većinu domaćih mečeva, počev od prvog meča sa Albanijom u Zenici, sa Grčkom i Italijom u Sarajevu). I nisam ubijeđen u nešto tako. Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, vjerovatno ima najveći doprinos za stvaranje kulta reprezentacije. Uveo je grljenje igrača prilikom intoniranja himne, držanje ruke na srcu, šaljive izjave s kojim je podizao atmosferu. Izrazio je želju da bude sahranjen u Kući cvijeća u Beogradu – barem tako je 1. aprila 2009. godine šeretski, od svog prijatelja, Beograđanina Veljka Smajevića, tadašnjeg kustosa Muzeja istorije Jugoslavije, „tražio“ u telefonskom razgovoru. „Veliki Ćirin prijatelj Mensud Bečić Crni posetio je Muzej istorije Jugoslavije. Nazvao je telefonom Blaževića i objasnio s kim se nalazi. Gdje gledati meč BiH - Luksemburg? 20. jun 2023. — Gledaj uživo. Gdje gledati meč BiH – Luksemburg? Podijeli : 0. OGLAS. Gdje gledati meč BiH – Luksemburg? Nogomet Autor: N1 BiH 20. jun 202316 ... Luxembourg - Bosnia & Herzegovina Rezultati uživo Luxembourg Bosnia & Herzegovina rezultati uživo (i video prijenos - live stream) počinju 16. stu 2023. u 19:45 UTC u na Stade de Luxembourg stadionu, ... Gdje gledati Zmajice protiv Luksemburga? prije 4 dana — Utakmica Luksemburg – BIH igra se sa početkom od 18 sati, a direktan prijenos obezbijeđen je na Sport Klubu 7. Program N1 televizije možete ... Bosna i Hercegovina U17 Andora U17 uživo prijenos gledaj 28 18. maj 2023. — Bosna i Hercegovina U17 Andora U17 uživo prijenos gledaj 28 oktobar 2023 Nogomet Uživo, nogomet prijenos uživo na internetu, gledajte online ... Golman Asmir Begović nas je upitao kako smo došli. Nije mogao vjerovati da smo doputovali kombijem. Ubrzo se pored njega „stvorio“ neki čovjek. Ispostaviće se da je to direktor reprezentacije Estonije koji je ujedno zadužen za nacionalni stadion. Nakon što mu je Bega objasnio ko smo, odakle smo i kako smo došli, iz džepa je izvadio pet VIP ulaznica i rekao da ih zaslužujemo te da nam je na usluzi za sve što nam bude trebalo. Legendarni Ćiro i Pape Upoznao sam i sve selektore nacionalnog tima. Sa nekima i nije bilo pretjerane „ljubavi“ u komunikaciji, ali je poštovanja bilo. Jesmo li stvarno toliko loši da nas je pretekao jedan Luksemburg? Čast tom Luksemburgu, ali spada u donji dom evropskog fudbala. Valjda. Možda i griješim. Možda su nas „prešišali“. Za radost potrebno malo, a za prodaju obraza još manje Za fudbal se kaže da je najvažnija sporedna stvar na svijetu. Za Bosance i Hercegovce, za sve one kojima je njihova fudbalska reprezentacija svetinja, zasigurno jeste. Za radost je potrebno malo. Koja dobra akcija, koji gol i poneka pobjeda. Ko u priči o bh. reprezentaciji vozi Spaček, a ko Formulu 1? „Bruka na Bilinom polju“, „Zmajevi dotakli dno“, „Luksemburg ponizio reprezentaciju BiH“, „Ne možeš pobijediti Formulu 1 sa Spačekom“… naslovi se redaju i redaju. I nema im kraja. Jutro poslije čitam ih blijedo, istrošenih emocija ne sada, nego puno prije, valjda otkako postoji reprezentacija Bosne i Hercegovine. Sijevne jedna dobra utakmica, a onda uslijedi hladan tuš i razočarenje koje nas ostavi pokisle u zemlji u kojoj svakako životarimo. U zemlji u kojoj vapimo za uspjehom u svemu, pa i u ovoj čudesnoj igri. Uvijek nekako grcamo, željni samo plasmana, bez primisli o borbi za prolazak tamo do borbi za medalje. Sa nekadašnjim kapitenom Emirom Spahićem „zakačio“ sam se u austrijskom gradu Feldkirchu gdje je smještena bila reprezentacija uoči meča sa Lihtenštajnom u Vaduzu na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Dotrčao je da „zaštiti“ kolege Edina Džeku, Miralema Pjanića i Senijada Ibričića od „nasilnih“ novinara i fotoreportera koji su ih željeli fotografisati (doduše uz njihovu dozvolu i poziranje). Azerbejdžan U19 Bosna i Hercegovina U19 gledati prijenos 15 prije 1 dan — Gledaj utakmice MaxTV Prva HNL, Liga Prvaka, Europska Liga, Srpska Liga BiH-Luksemburg 0:2 20. juni 2023. Portugal-BiH 3:0 17. juni 2023 ... Lihtenštajn Bosna i Hercegovina uživo prijenos gledaj 13 okt 8. sep 2023. — Tekstualni prijenos pratite uživo na Raportu. Ovo je postava Bosne i Hercegovine: Šehić, Miličević, Hadžikadunić, Kolašinac, Dedić, Nalić . Sram vas bilo“. Takav je bio Ćiro. I šta ćemo sad? Jutro poslije blamaže reprezentacije stigla mi je poruka prijatelja. Fotka tabele kvalifikacione grupe J za EURO 2024 sa objašnjenjem da je „selektor ispunio misiju i odveo nas do drugog mjesta“. Kiselo sam se nasmijao. U novoj poruci piše da smo „imali sreće jer Luksemburg nije igrao u najjačem sastavu“. Njihov selektor je otjerao dva najbolja igrača pred susret sa Bosnom i Hercegovinom. [SPORT UŽIVO>>] Island Bosna i Hercegovina gledati prijenos 10. sep 2023. — U drugim utakmicama igranim u našoj grupi Luksemburg je savladao Lihtenštajn (2:0), dok je Slovačka bila bolja od Islanda (1:2). [TV@] Mađarska ... Arena sport TV BiH - moj trenutak, moj teren, moja tribina Mjesto gde možete saznati sve o Arena sport programu, pogledati najbolje momente utakmica najjačih svjetskih liga i informisati se o najvažnijim sportskim ... Putovao sam sa kolegama jednim kombijem, sasvim običnim, koji je pod točkovima ostavio hiljade kilometara da bi njegovi putnici gledali reprezentaciju i izvještavali i pisali o njoj. Ispratili smo kompletne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, bili jedini predstavnici bosanskohercegovačkih medija na mečevima kvalifikacija za posljednje Evropsko prvenstvo u Francuskoj – u Strasbourgu, i u Ukrajini – u Lavovu, bili na legendarnoj utakmici Lige nacija B divizije u Podgorici i svjedočili bureku sa sirom, antologijskoj provokaciji Crnogoraca upućenoj navijačima „Zmajeva“, bili u Bukureštu protiv Rumunije u oktobru, u Bratislavi u martu… Na svim tim destinacijama smo vidjeli koliko ljudi cijene naše igrače, od kojih neki spadaju među evropsku i svjetsku klasu. U Tallinnu smo stigli tek koji minut prije press konferencije dan uoči meča. VEČERAS ĆE IMATI TRENING: Nogometaši BiH otputovali Utakmica s Luksemburgom igra se u četvrtak od 20 sati i 45 minuta. - VEČERAS ĆE IMATI TRENING: Nogometaši BiH otputovali u Luksemburg | Slobodna Bosna. Bosna i Hercegovina - Luksemburg 0-2 // SRAMOTA ! DOSTA 3:41fudbal #bosna #bosnaihercegovina #nogomet #zenica #luksemburg.YouTube · Sve za fudbal · 20. jun 2023.

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page